Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vi skapar förutsättningar för en professionell karriär

Karriär | Ridning

Karriär | Ridning

Följ våra elever som utbildat sig inom våra ridinriktningar.

Under skolans 20 år har många elever gått en utbildning hos oss och efter studenten fortsatt inom sitt intresseområde där de gjort karriär. På den här sidan finner du ett axplock av elever som har utbildat sig inom någon av våra ridinriktningar på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet och gjort karriär på olika nivåer.

Utbildning | Hästhållning

Pernilla Josse

Jag heter Pernilla Josse och gick hästhållning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg. Jag tog studenten 2019 efter att gått som lärling två år i Holland. Att vara i Holland och jobba med hästarna var en fantastiskt möjlighet som gav mig mycket erfarenheter. Mitt ”jobb” på Stal de Meyboom var att rida och tävla alla hästar, allt mellan 4-12 år. Jag fick möjligheten att rida unghäst championat, CSI Geesteren, Jumping Schröder, Jumping Drachten, GMB Cup, KNHS Ermelo mm.

Att kunna göra skolan samtidigt som man följer sina drömmar är något jag är enormt tacksam för, det har gett mig många kontakter som håller dörrar öppna. Efter jag tog studenten har jag också jobbat som ryttare, i Skåne. Där var jag ett år och idag satsar jag på min 7-åriga valack från Belgien som går 1.40m. Mitt närmsta mål är att starta 1.50m inom två år och att vara tillbaka och rida i Holland.

Utbildning | Hästhållning

Rebecca Lindholm

Jag heter Rebecca Lindholm och jag tog studenten 2018. Jag läste Hästhållning och efter att ha läst det 1 och ett halvt år fick jag möjligheten efter en APL-period genom skolan att flytta till Tyskland hos en av skolans APL-värdar Stall Ramsbrock och fortsätta läsa klart gymnasiet på distans, hos Stall Ramsbrock fick jag lära mig mycket om förberedelser för hingstpremieringarna samt stotester och även hur man förbereder en ung häst för att bli en framtida sporthäst. Jag fick även möjligheten att ta hästskötarexamen och få utmärkelsen ”Elite Auction Groom” genom min praktik hos en av skolans andra APL-Värdar ”Holsteiner Verband”.

Efter studenten påbörjade jag den Tyska Beridarutbildningen på Hof Kasselmann där jag hade väldigt stor hjälp av allt jag hade lärt mig på skolan, på gymnasiet fick jag nästan alla grunder som vi sedan fördjupade oss i under de två åren jag läste beridarutbildningen. Inriktningen Hästhållning är en erkänd utbildning i Tyskland vilket gör att du kan förkorta beridarutbildningen från tre år till två år. Du går då en dag i veckan i skolan och resten av veckan jobbar du som beridare med hjälp av din handledare som också måste ha gått och sedan gått en ”Master”. Jag tog tyska beridarexamen med utmärkelsen ”Stensbeck” i Augusti 2020.

Med hjälp av dessa erfarenheter och all hjälp jag fick med att flytta utomlands har jag samlat på mig en massa erfarenheter och timmar i sadeln, jag har bland annat tävlat upp till MsvC och fått medverka på PSI-Auktionen. Nu är jag anställd som beridare hos Elin Aspnäs på Aspnäs Dressage i Åhus där jag vill kunna få komma ut och tävla mer och mitt mål för nästa år är att medverka med unghästar i årgångschampionaten samtidigt som jag förbereder mig för att kunna rida högre klasser med de äldre hästarna.

Utbildning | Hästhållning

Agnes Hammarström

Jag heter Agnes Hammarström och tog studenten 2015. Efter mitt sista år på gymnasiet, som jag läste på distans och praktiserade i ett stall i Niedersachsen i Tyskland, började jag direkt den tyska utbildningen till beridare hos Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborgs långvariga samarbetspartner Stall Ramsbrock.

Jag hade tidigare gjort en av mina tre praktiker utomlands hos Stall Ramsbrock och valde att göra min utbildning där på grund av att de unga hästarnas utbildning alltid intresserat mig mest och det är vad Heinrich Ramsbrock till största del arbetar med, uppfödning och utbildning. Att göra beridarutbildningen såg jag som en stor chans att ha två år på mig att lära mig så mycket jag kunde och samtidigt ha arbetsgivare som visste att jag var där på villkoren just för att lära mig hur man utbildar unghästar, och inte att jag redan kunde det, för att sedan efter examen kunna stiga ut i arbetslivet ”på riktigt”, även om det såklart är stort allvar även när man befinner sig i utbildningen. Sedan 2015 är jag nu anställd hos Stall Ramsbrock och min huvuduppgift är att utbilda 3-4 åriga hästar till försäljning och tävling.

Alla mina APLer har varit till enorm fördel och inspiration till att jobba med hästar, man kan samla oerhört mycket erfarenhet på endast 3 veckor. Även i vilket typ utav stall man intresserad av att arbeta är enklare att veta efter man gjort APL på olika ställen. Att lära sig jobba effektivt och ergonomiskt i stallet på skolan har också varit nyttigt. Mina hästrelaterade mål framöver att efter föräldraledigheten komma tillbaks till arbetsplatsen och fortsätta utvecklas tillsammans med de unga förmågorna.

Utbildning | Naturvetenskap - Hästhållning

Amelie Johansson

Mitt namn är Amelie Johansson och jag tog studenten 2012 efter att ha gått NV Hästhållning.  

När jag först kom till Australien så jobbade jag för Gai Waterhouse i Sydney, en av de största galopptränarna i Australien. Där var mitt jobb mycket stalltjänst, sadla upp hästarna för arbetsryttarna och jockeyns, ta dem till löp. Vi började klockan tre på morgonen och slutade 8.30. Efter det förflyttade jag mig till Guldkusten och började jobba för en tränare som heter David Kelly. Nu började jag rida i arbetet. Vi började klockan tre där med, banan öppnade klockan fyra och det var vanligt att rida mellan 8-10 hästar varje morgon. Man gör allt mellan snabbjobb, jump outs (lära hästarna att hoppa ut ur startboxarna under löp omständigheter) och ta dem till loppen.

Min höjdpunkt hos Dave var att få åka till Melbourne med en häst som hette Final Crescendo, han gjorde tre race där nere under "Spring Carnival" vilket är galoppvärldens höjdpunkt i Australien som består av runt 5 veckor av stora löp och ett av världens största lopp går av stapeln, Melbourne Cup. Jag fick då rida på Flemington Race Track och rida med några av världens bästa jockeys.

Under min tid på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg fick jag möjlighet att göra praktik på Ramsbrock och hos Erika Lickhammer. Dessa fantastiska upplevelserna drev mig till att vilja jobba med hästar, också att vara kräsen med var jag ville jobba för dem satte hög standard.
Att få ha lektioner på djursjukhuset var också väldigt givande och har kommit till nytta många gånger.

Just nu har jag min egna lilla familj och jobbar för min sambos familjeföretag som inte är hästrelaterat. Så jag jobbar heltid, men rider innan jobb fortfarande galopphästar som har haft en spell och förbereds för att komma tillbaka in i arbete och också hopphästar för Olivia Hamood som är en världscup ryttare här i Australien. Så mitt mål för framtiden är att kunna bevara den balansen och fortsätta att rida som ett halvtidsjobb.

Utbildning | Hästhållning

Olivia Kinnesson

Hej! Jag heter Olivia Kinnesson och tog studenten 2010 med inriktning hästhållning.

Efter studenten velade jag lite om jag skulle plugga vidare direkt eller ej men bestämde mig till sist att ge hästarna en chans då jag hade bra unga hästar vid den tidpunkten. En av dom hade jag köpt av Grevlunda och var först där en tid och tränade innan jag flyttade ner till Stal van Asten i Holland som elev i början av 2011. Efter ungefär ett halvår såldes en av hästarna till Ashford Farm och efter den försäljningen kunde jag börja leva på hästarna.

Jag träffade min nuvarande sambo 2012 och vi driver nu ett tävlingsstall i Belgien. Vi arrangerar tävlingar under sommaren på vår anläggning, håller även på med lite uppfödning (föder upp mellan 5-7 föl per år) och har elever i träning.
Har själv ridit upp till 3* GP i hoppning, men vårt fokus är  att utbilda och sälja hästarna efter hand som dom är redo för nästa steg i sin karriär. Några hästar vi har haft eller har är Nice Stephanie (Penelope Leprevost), Fabregas (Jos Verlooy) och Kirlo van den Bosrand (Peder Fredricson)

När jag gick på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg kändes det alltid som att lärarna gjorde sitt bästa och stöttade mig så att jag kunde kombinera sporten och skolan på ett bra vis.
Kan väl säga att APU perioderna fick mig att känna att detta var något jag ville ägna mitt liv åt. På de större stallen fick man se hur det gick till på riktigt och hur man får ett företag att rulla.

Jag hade praktikveckor både utomlands och i Sverige. Anledningen till att jag hamnade ute i Europa till sist var nog möjligheten att rida på samma tävlingar och se världens bästa ryttare sitta och rida sina hästar varje vecka, även på mindre tävlingar. Det är extremt inspirerande.

Även tiden då vi hade på djursjukvård på djursjukhuset var extremt givande och intressant. Jag känner att vi byggt upp något under dessa åren som vi är väldigt stolta över! Det är en tuff och inte alltid så rättvis sport men allt går om man jobbar hårt. Vårt mål är alltid att fortsätta hitta fina unghästar och försöka göra det bästa av dem!

Utbildning | Hästhållning - Specialidrott

Ida Therkildsen

Hej! Jag heter Ida Therkildsen och jag tog studenten 2009. Jag läste hästhållning med specialidrott som det hette på min tid.

Efter studenten började jag jobba hemma i Helsingborg med de hästar vi hade själva plus tog emot lite hästar till försäljning, utbildning och även en del elever. Jag har tävlat dressyr med meriter upp till vinster i GP dressyr, red EM som Youngrider och U25 och red även 2 st SM finaler som senior.

Mina arbetsuppgifter har varit allt inom stall, skötsel av hästar och ridning osv. Jag läste till seminassistent undertiden jag gick i 3an på gymnasiet och detta gjorde jag pga att vi hade seminstation hemma. Sen gick jag även C-tränarutbildningen så jag är utbildad C tränare. C-tränarutbildningen tog jag för att jag har en del elever och det är bra att ha det på papper att man är utbildad och dessutom lär man sig alltid något nytt när man går en utbildning.

Jag har även gått sadelprovningskurser och idag arbetar jag bland annat med att sälja sadlar.  Jag började med det för att jag brinner för att hitta rätt match till häst och ryttare, en bra sadel är superviktigt för att hästen skall kunna utföra sitt jobb på bästa möjliga sätt och för ryttaren är det viktigt att ha en sadel som funkar för att kunna påverka hästen på rätt sätt.
Under min tid på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg gjorde jag en av mina APL-perioder på Lövsta Stuteri vilket var otroligt lärorikt och en superanläggning att vara på. Mitt mål är att komma upp till GP dressyr med mina två 7-åringar jag har nu och att få hjälpa kunder att hitta rätt sadel till sig själva och sin häst.

Vill du veta mer om skolans möjligheter eller prata med någon i vår duktiga personal?